GREENSTON COMBI

Klostermann GREENSTON COMBI

De belangrijkste ervaringen uit jarenlange toepassing en gebruik van grasbetonstenen in de openbare ruimte zijn uitgekristalliseerd in GREENSTON COMBI. Een veel gestelde vraag van ontwerpers en architecten is het kunnen combineren van grasbetonstenen in een zelfde raster en dikte als de omliggende, reguliere bestrating. Op deze wijze kan bijvoorbeeld met een simpele en eenduidige cunetopbouw een parkeerterrein worden toegepast met groene parkeervakken, markeringen uit reguliere volstenen en rijbanen uit hetzelfde productprogramma.

GREENSTON COMBI gaat in vorm en functie echter verder dan enkel de beantwoording van dit ontwerpvraagstuk. Zo bestaat het assortiment uit twee verschillende types grasbetonstenen, waardoor het relatieve grasaandeel naar wens kan worden aangepast. De reguliere GREENSTON kan als aanvulling naadloos worden toegevoegd aan dit assortiment en biedt de mogelijkheid om optisch een aaneensluitend grasoppervlak te creëren.

De belangrijkste innovatie van GREENSTON COMBI is echter de combinatie van het unieke materiaal waaruit ook het eigenlijke GREENSTON is opgebouwd te combineren met een hoogwaardige, kleurvaste toplaag uit natuursteensplitten. Doordat de kernlaag van de verschillende steentypes is opgebouwd uit dit materiaal, is een duurzaam groen grasoppervlak gewaarborgd. Deze laag houdt regenwater vast en vormt zo een belangrijke waterbuffer in drogere periode. Hierdoor wordt bovendien de opwarming van het steenoppervlak in de zomermaanden tegen gegaan, waardoor gras niet vergeeld en dor wordt.

Doordat ook de volstenen op deze wijze zijn opgebouwd kunnen markeringstenen en de rijbanen worden uitgevoerd met een esthetisch fraaie bestrating en tegelijkertijd dienen als waterbuffer voor aangrenzende begroeide oppervlakken.
Het gebruik van een reguliere toplaag maakt de ontwerpmogelijkheden theoretisch eindeloos. Het brede pallet aan kleuren, materiaaltypes en veredelingsmethoden kan op aanvraag worden toegepast als ecologische grasbetonsteen.
GREENSTON COMBI is hierdoor ideaal te combineren met elke omgeving en geeft ontwerpers de vrije hand om de ideale combinatie te vinden.

• Kleurvarianten
    Graniet-grijs Zoom

Graniet-grijs

Basalt-antraciet Zoom