GREENSTON

Klostermann GREENSTON

Voor GREENSTON is een uniek materiaal ontwikkeld dat in staat is om water vast te houden in de steen. Door het creëren van een optimale voedingsbodem zijn grasplanten weerbaarder en droogt het gras in de zomermaanden niet uit.

Een goede begaanbaarheid van een grasbetonsteen is van essentieel belang. Dit geldt voor auto’s, maar met name voor voetgangers en fietsers. Hiervoor dient het oppervlak van de verharding goed egaal en de graskamers dus niet al te groot te zijn. Om een begroenbaar verhardingsysteem optimaal te kunnen laten functioneren dienen meerdere aspecten, zoals voldoende voedingsbodem, een goede vochtregulering én het voorkomen dat het gras door het zomers opwarmen van het betonoppervlak kan uitdrogen, in één materiaal te worden samengevoegd.

Voor GREENSTON is een uniek materiaal ontwikkeld dat in staat is water vast te houden in de steen en de voor de grasplant benodigde voedingsstoffen door te geven aan de wortels. Deze kamers zijn zowel aan de onder- als de bovenzijde volledig open waardoor een ideale voedingsbodem ontstaat voor een vitale plantgroei. Bijkomend voordeel is dat door de waterretentie van de poreuze stenen het beton veel minder opwarmt en daarmee de plant bijzonder lang beschermd blijft tegen uitdroging. Het poreuze materiaal bevordert bovendien een optimale doorworteling. Hierdoor beschikt men over de mogelijkheid om groene oppervlakken te ontwerpen die zowel uitstekend begaanbaar als duurzaam groen zijn.

Omdat ook de esthetische aspecten belangrijk zijn bij het vormgeven van de openbare ruimte is aan het ontwerp en de materiaalkeuze veel zorg besteed. De GREENSTON rasterstenen hebben een bijzonder hoog grasaandeel dat zelfs boven 50% ligt. Het poreuze beton is bovendien gepigmenteerd met hoogwaardige ijzeroxide pigmenten en daarmee kleurvast en UV-bestendig.

• Kleurvarianten
    Grijs Zoom

Grijs

Bruin Zoom